Sponsored by

Sonsored by
Historiek

Op 19 december 1981 waren enkele enthousiaste liefhebbers van de ritmische gymnastiek genoodzaakt om in Gent een nieuwe vereniging te stichten op dat " hun " olympische discipline ook in onze Arteveldestad tot op het hoogste niveau zou kunnen beoefend blijven.

Onder impuls van stichtend-voorzitster Annie HUYGHE ontwikkelde FORZA RITMICA GENT zich zeer snel tot één van de Belgische toonaangevende clubs in de sportieve ritmische gymnastiek.

Reeds in 1982 behaalde het toenmalige boegbeeld van de vereniging - Sarina ROBERTI - voor de eerste maal de nationale titel bij de senioren. Het was de start van een indrukwekkende lijst van suksessen, zowel op Vlaams, nationaal als internationaal vlak en dit in de verschillende leeftijdscategoriën, met als eerste orgelpunt de selectie voor de Olympische Spelen in LOS ANGELES van de voornoemde Sarina ROBERTI.

Na haar zeer geslaagde deelname aan deze Olympische Spelen werd Mevr. ROBERTI hoofdtrainster ritmische gymnastiek zowel bij FORZA RITMICA als bij de VLAAMSE TURNLIGA. En met succes gezien in 1985 de Gentse turnsters reeds vier nationale titels behaalden.

In 1994 werd de vereniging een V.Z.W. en werd gestart met de realisatie van het prestigieuse project ARENA VAN VLETINGEN dat de club zou toelaten haar eigen polyvalent centrum te verwezen-lijken. Rond dat tijdstip kwam een Bulgaarse trainster de technische staf van de vereniging versterken.

Het was ook de start van de uitbouw van een eigen demonstratie-team :
samenvoeging van recreatieve gymnasten met competitieturnsters welke shownummers van technisch zeer hoogstaand niveau brengen. Succes was er zowel op nationaal als internationaal niveau.

Getuige hiervan de aanduiding door de nationale turnbond van het demonstratieteam van FORZA RITMICA GENT voor deelname aan de WORLD GYMNAESTRADA'S te HERNING 1992 - AMSTERDAM 1996 - GOTEBORG 2000, LISSABON 2004 en DORNBIRN (OOSTENRIJK) 2007.
Homepagina
Danseres met het menu
Contactinformatie